Članak

BHdiaFor ove godine u Bihaću: U fokusu mogućnosti sjeverozapadne Bosne

Kalendar je predstavljen uz podršku USAID projekta "Diaspora Invest", a iz Biznis centra poručuju da će od 20. do 23 juna u Sarajevu biti održani Dani bh. - američke akademije umjetnosti i nauka. 

SARAJEVO, (Patria) - U Biznis centru bh. dijaspore u Sarajevu danas je predstavljen Kalendar poslovnih i naučnih okupljanja bh. dijaspore. 

Kalendar je predstavljen uz podršku USAID projekta "Diaspora Invest", a iz Biznis centra poručuju da će od 20. do 23. juna u Sarajevu biti održani Dani bh. - američke akademije umjetnosti i nauka. 

"Zatim slijedi Connecto u Mostaru, koji organizira INTERA Tehnološki park od 25. do 27. jula. Domaćin ovogodišnjeg BHdiaFora - Biznis foruma bh. dijaspore je Bihać, a forum će biti održan 31. jula. U Sarajevu će biti održan Reconnect, B2B događaj poslovne dijaspore, koji je na rasporedu 15. augusta", poručili su iz Biznis centra bh. dijaspore. 

Armin Alijagić kazao je da će 6. BHdiaFor okupiti više od 150 učesnika, te da su nakon Banja Luke, Sarajeva, Prijedora, odlučili ovaj forum organizirati u Bihaću i promovisati mogućnosti sjeverozapadne Bosne. 

"Očekujemo oko 150 učesnika i ove godine fokus će biti na dva sektora - turistički i outsourcing sektor. Sjeverozapadna BiH poznata je po ulaganjima iz dijaspore i to je bio motiv da ovogodišnji forum organizujemo u Bihaću."

U Sarajevu će 15. augusta biti održan četvrti Reconnect, a ovaj projekat predstavio je Salih Musić. 

"Četvrti Reconnect projekat bit će održan dan prije SFF-a, u vrijeme kada je najviše dijaspore u glavnom bh. gradu. Fokus je ovaj put na razmjeni znanja stručnjaka iz dijaspore sa preduzetnicima iz BiH. Fokusirali smo se na arhitekturu i inženjering, marketing i prodaja, informacione tehnologije i finansijske usluge. Predstavnici lokalnih kompanija imat će priliku komunicirati s vrhunskim stručnjacima iz svijeta", poručio je Musić.  

#Biznis