Članak

MINISTAR FINANSIJA BiH

Amidžić sumnja da Konaković uzima nedozvoljene supstance: Racionalno obrazloženje konferencije je da je imao veze s kartelom!

(Patria) - Sulude su izjave na konferencijama za novinare ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića i njegovo povezivanje nas iz Rs sa dešavanjima u FBiH, kaže za RTRS ministar finansija u Vijeću ministara BiH Srđan Amidžić.

- Pokušao sam racionalno da objasnim sebi konferencije za novinare i izjave Elmedina Konakovića. I jedino moje racionalno objašnjenje jeste da je Konaković stvarno imao veze sa šefom narko kartela, te da je zbog korištenja nedozvoljenih supstanci povezao nas iz Rs sa dešavanjima u FBiH. To je suludo - kaže Amidžić.

Amidžić pita "kakva je to Federalna uprava policije, ako mi iz Rs možemo da njome upravljamo".

- Ono što je problem, jeste da ne postoji funkcionalnost, niti mogućnost, kada je u pitanju FBiH, da na jedan sistematičan i efikasan način obavlja poslove koji su im povjereni. Možete zamisliti kada se to izdigne na nivo zajedničkih institucija, koliko je to teško, a nerijetko nemoguće da napravite zajednički konsenzus i dogovor sa toliko partija - kaže Amidžić.

U svakom slučaju, ističe Amidžić, tragikomična i konferencija za novinare i izjave Konakovića.

- Te izjave dokazuju realnost FBiH, ali nažalost i zemlje koja se zove BiH - kaže Amidžić.

Podsjećamo, ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara Elmedin Konaković tvrdi da nema bilo kakve veze sa narko-kartelom i da su ljudi hapšeni u akciji "Black Tie 2" kako bi tužilaštvo od njih "iscijedio" dokaz protiv njega.

Na konferenciji za novinare, povodom međunarodne policijske akcije usmjerene protiv najbližih saradnika šefa narko-kartela Edina Gačanina Tita, Konaković je rekao da je prije nekoliko sedmica upozoren da će morati da objasniti veze sa narko-kartelom.

#BlackTie2 #EdinGačaninTita #ElmedinKonaković #FederalnaUpravaPolicije #narkokartel #Rs #SrđanAmidžić #VijećuMinistara #ZajedničkiKonsenzus #BiH