Članak

Hypo/Addiko morala isplatiti nezakonitu naplatu po CHF kreditu

Samom isplatom predsjedniku udruženja je dokazana “zakonitost” tih kredita koje ista banka kroz medije

(Patria) - Dvije godine dana od pravosnažnosti presude za tzv. CHF kredit i poslije 10 godina od dana podnošenja tužbe Hypo/Addiko banka je isplatila Kemala Durakovića, predsjednika udruženja Švicarac u iznosu od nekoliko desetina hiljada KM, uz plaćene i sudske troškove od desetak hiljada KM, saopćeno je iz Udruženja.

„Hypo/Addiko banka je i na blokadu svog računa sa kojim sami i raspolažu od strane suda isti ignorirala i ulagala desetine žalbi da izbjegne isplatu nezakonito otetoga po tzv. CHF kreditu.

Samom isplatom predsjedniku udruženja je dokazana “zakonitost” tih kredita koje ista banka kroz medije i u očima javnosti pokušava prikazati kao “ispravno poslovanje”“, ističe se u saopćenju.

Ističu dalje da „nažalost ovu borbu sa bankom ogromna većina korisnika ne može da prati zbog velikih sudskih i advokatskih troškova, kao i vremena koje ide u prilog banci“.

„Žao mi je što sam jedini u FBiH naplatio oteto i što većina korisnika tzv. CHF kredita ovu pravdu zbog svojih finansija (potrebnih za troškove) neće i ne mogu istjerati do kraja i što će vječito ostati opljačkani i izlihvareni od strane Hypo/Addiko banke“, istakao je Kemal Duraković.
 

#BiH