Članak

Nevjerovatni Vardar po drugi put prvak Evrope

Veliku čast dobio je Mostarac Igor Karačić, koji je proglašen najkorisnijim igračem final-foura u Kölnu

(Patria) - Vardar je pobijedio Veszprem 27:24 i drugi put u historiji postao evropski prvak u rukometu! Čudesna priča iz Skoplja, u kojoj klub napuštaju legendarni predsjednik Sergey Samsonenko i igrači koji su dobili slobodne papire i potražili nove angažmane, završila je novom senzacijom i osvajanjem titule u Kölnu.

Veliku čast dobio je Mostarac Igor Karačić, koji je proglašen najkorisnijim igračem final-foura u Kölnu, a potom kao kapiten podigao trofej. Podsjetimo, hrvatski reprezentativac je protiv Barcelone u polufinalu povrijedio koljeno, ali je stisnuo zube, odigrao maestralno u finalu i odveo Vardar na krov Europe. Opet.

Vardar je nakon 2017. drugi put postao evropski prvak, a Veszprem izgubio i četvrto finale. Prvi put od Magdeburga (2002.), potom od Barcelone (2015.) i Kielcea (2016.), a sada i od nevjerovatnog makedonskog kluba, koji će u sljedećim danima saznati svoju sudbinu uprkos historijskom uspjehu u Lanxess Areni. U poraženom timu nastupio je i bh. reperezentativac Mirsad Terzić.

#Sport