Članak

Anika Kešelj v.d. glavne tužiteljice Tužilaštva KS

Za tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo imenovana je u novembru 2003. godine.

SARAJEVO, (Patria) - Za prvog zamjenika glavnog tužioca i vršioca dužnosti glavnog tužioca Tiužilaštva Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici VSTV-a izabrana je Anika Kešelj. Konkurs će biti raspisan 8. marta.

Imenovanje v. d. glavne tužiteljice Tužilaštva KS uslijedilo je nakon što je glavna tužiteljica Dalida Burzić polovinom februara imenovana na poziciju sutkinje u Sudu BiH. Vršiteljica dužnosti obavljat će ovu dužnost do okončanja konkursne procedure i imenovanja novog glavnog tužioca Tužilaštva KS.

Anika Kešelj rođena je 26.11.1965. godine u Nevesinju, gdje je završila Srednju ekonomsku školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1991. godine.

U Okružnom sudu u Novom Sadu obavila je pripravnički staž, a nakon položenog pravosudnog ispita 1996. godine, radila je u privredi. Kao advokatica u Novom Sadu radila je do 2001.godine, kada je imenovana za sutkinju Osnovnog suda u Nevesinju.

Za tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo imenovana je u novembru 2003. godine. Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, u maju 2015. godine, imenovana je za zamjenicu glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

#BiH