Objavljeno u kategoriji BiH na 14.09.2018 13:24:31

Dragičević: Sin mi je šest dana silovan, maltretiran i bačen u kanalizaciju

Foto Arhiv

BANJA LUKA, (Patria) - Davor Dragičević, otac smrtno stradalog Davida Dragičevića, održao je konferenciju za javnost na kojoj je prikazao videomaterijal u kojem se tvrdi da dokazuje sve ono što je govorio u prethodnih pola godine.

- Moj sin je šest dana silovan, maltretiran i na kraju bačen u kanalizaciju sa jasnom porukom nalogodavaca šta se sve može dogoditi svima ko bude protiv njih. Ja sam borac VRS, ratni vojni invalid i poruka svima na vlasti: Ja nisam rušitelj RS, ja sam je stvarao ali ne želim da živim u ovakvoj državi, sistemu koji zataškava ubistvo djeteta od 21 godinu - poručio je Davor Dragičević.

On je dodao kako se borio za stvaranje "države" koja mu je ubila dijete.

- Ja sam stvorio ovu "državu", a ona mi je ubila dijete. Svjestan sam da će na mene biti sve veći pritisak kako se bliže izbori. Oni mene i grupu "Pravda za Davida" žele predstaviti kao da smo ubice, narkodileri. Mi smo obični ljudi koji želimo da živimo ovdje i ostanemo radi naše djece, pa i radi nas samih - kaže Dragičević.

On je istakao kako istražiteljski organi u dosadašnjem periodu nisu iznijeli nijednu činjenicu.

- Sve što su iznijeli je laž, nijednu činjenicu nisu iznijeli - zaključio je Davor Dragičević.

Na konferenciji su prikazani i video materijali za koji su naveli da pokazuje zašto su već šest mjeseci na Trgu. U videu su prikazane izjave ministra policije RS-a Dragana Lukača, predsjednika RS Milorada Dodika i patologa Željka Karana koji su davali izjave oko sporne konferencije i rekli da je to bilo greška. Na snimku je izjava i glavnog banjalučkog tužioca Želimira Lepira koji je takođe rekao da je bila greška.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android