Članak

Pronađena oteta beba iz Hadžića

Bebu pregledaju doktori kako bi utvrdili njegovo stanje, dok je otmičarka privedena i kriminalistički se obrađuje. Iz MUP KS ne žele govoriti o slučaju, a više detalja bit će poznato u petak. Nezvanič

SARAJEVO, (Patria) - Nakon skoro cjelodnevne policijske akcije i potrage za ženom koja je danas otela bebu iz stana u Hadžićima u ulici Igmanska, beba je pronađena, saznaje agencija Patria.

Bebu pregledaju doktori kako bi utvrdili njegovo stanje, dok je otmičarka privedena i kriminalistički se obrađuje. Iz MUP KS ne žele govoriti o slučaju, a više detalja bit će poznato u petak. Nezvanično, radi se o ženi sa određenim psihičkim smetnjama.  

Do otmice je došlo danas iza podne kada je žena u bijelom mantilu predstavljajući se kao patronažna sestra ušla u stan, ostala nasamo s bebom te je uzela i istrčala vani. Navodno je imala i saučesnika koji je čekao u automobilu, ali ta informacija nije potvrđena. 

Policija je cijeli dan pretraživala područje kao i izlaze iz Sarajeva. 

Majka djeteta nije bila prisutna kada se otmica dogodila, jer je, kako su objavili mediji ranije, otišla u Općinu da prijavi bebu dok je suprug bio na poslu. Beba je rođena prije deset dana, a čuvala je tetka.

Otmičarka je imala i masku na licu i maramu na glavi.

#CrnaHronika