Članak

20 DANA OD TRAGEDIJE Đaci beogradske škole 'Vladislav Ribnikar' ponovo u klupama

Vuković je navela da će djeca u ovoj školi imati više časova nego u protekle dvije sedmice, kada su bila na dva do tri časa dnevno.

(Patria) - Nastava u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" nastavljena je od danas, potvrdila je za RTS Snežana Vuković iz Ministarstva prosvjete.

U ovoj ustanovi, čija je nastava obustavljena poslije 3. maja, kada je 13-godišnji učenik u napadu oružjem ubio devet učenika i radnika osiguranja, bit će pojačano prisustvo policije.

Nastava će se odvijati od osam za prijepodnevnu i od 13 sati za popodnevnu smjenu. U školu će, kako je navela, popodne doći i učenici odjeljenja VII-2.

Vuković je navela da će djeca u ovoj školi imati više časova nego u protekle dvije sedmice, kada su bila na dva do tri časa dnevno.

- Današnji dan će se razlikovati po tome što će učenici VII-2 popodne doći na nastavu. Oni su sami insistirali u razgovoru sa kolegama terapeutima.

Mi smo u stalnom kontaktu s njima. Insistirali su da počnu s nastavom fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Sutra će krenuti s nastavom fizičkog i nastavom geografije. Idemo postepeno - rekla je Vuković.

Naglasila je da, ukoliko roditelji primijete da se djeca plaše i nemaju potrebu da uđu u školski prostor, dijete ne mora da dođe u školu jer bi to bilo "novo nasilje nad djetetom i niko iz Ministarstva i stručnih krugova ne insistira na tome".

- Važno je da samo imamo pisanu izjavu roditelja da dijete ne dolazi i da se prati šta se dešava s njim. Bilo bi dobro kad bi djeca imala online nastavu za one koji ne žele da budu, ali informacije su takve da roditelji uopšte ne žele nastavu, žele prekid i završetak školske godine - naglasila je Vuković.

Dodala je da je važno da je tokom protekle sedmice više od 750 učenika bilo u školi, ali i oko 130 učenika koji su bili sa nastavnicima na aktivnostima koje se nisu odvijale u školi.

#Region #Beograd #Srbija #Nastava