Članak

PREMIJER LIGA BIH

Široki na Pecari poveo 2:0, ali Borac puni plijen nosi u Banju Luku

Široki Brijeg nakon 15 minuta borbe protiv Borca na Pecari imao je dva gola prednosti, a na kraju je ostao bez ičega.

(Patria) - Široki Brijeg nakon 15 minuta borbe protiv Borca na Pecari imao je dva gola prednosti, a na kraju je ostao bez ičega.

Banjalučani su u derbiju 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili rezultatom 3:2, piše Faktor.ba.

Širokobriježani su poveli golom Miroslava Iličića u osmoj minuti, a sedam minuta kasnije Domagoj Jelavić trese mrežu aktuelnog prvaka BiH za veliku prednost domaćih.

Borac se nije predavao i nakon početnog šoka uspio se vratiti u meč pogotkom Đorđa Despotovića u 22. minuti. Šest minuta kasnije Zoran Kvržić efektno pogađa sa distance za 2:2.

Neriješenim rezultatom završen je prvi dio, a u prvom napadu u drugom poluvremenu Borac je stigao do potpunog preokreta, ispostavit će se i do pobjede, osme uzastopne protiv Širokog Brijega u svim takmičenjima. Drugi gol na utakmici postigao je Despotović.

Do kraja meča, u sudijskoj nadoknadi, Ivan Jukić, fudbaler domaćih, dobio je direktan crveni karton zbog žestokog starta, i to poslije intervencije iz VAR sobe.

Široki Brijeg ne zna za pobjedu ni nakon petog meča na domaćem travnjaku ove sezone.

Tim Mladena Žižovića radovao se osmi put u sezoni i ponovo se smjestio na treće mjesto na tabeli sa tri boda manje od vodećeg Zrinjskog i bodom više od trećeplasiranog Sarajeva.

Tablice omogućuje Sofascore

#FKBoracBanjaluka #fudbal #Pecara #PremijerLigaBosneIHercegovine #ŠirokiBrijeg #Sport