Članak

TREBA SE NAJAVITI

U Zavodu za javno zdravstvo od 28. oktobra imunizacija protiv sezonske gripe, ograničen broj vakcina

(Patria) - Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine od ponedjeljka 28. oktobra počinje imunizaciju protiv sezonske gripe, za šta je obezbijeđena određena količina četverovalentne inaktivirane vakcine.

Vakcinacija je besplatna za zdravstvene radnike u Federaciji BiH, kao i za osobe starije od 65 godina, štićenike domova za starije osobe, osobe sa hroničnim oboljenjima, naročito oboljenjima srca i pluća, djecu sa oštećenom plućnom funkcijom i sa kongenitalnim manama, kao i za trudnice, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

U slučaju da se neka osoba za koju se preporučuje imunizacija zbog svog zdravstvenog stanja ne može vakcinisati, umjesto njih se pod istim uslovima mogu vakcinisati osobe iz njihove bliske okoline.

Svi zainteresovani mogu se vakcinisati svakog dana u periodu 9:00 – 13:00 sati u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH, u obje organizacijske jedinice.

Obzirom na ograničenost u dostupnoj količini, termin za vakcinaciju poželjno je telefonskim putem unaprijed dogovoriti radi izbjegavanja gužvi povoljnih za širenje respiratornih infekcija u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH – Organizacijska jedinica u Mostaru - Vukovarska 46 (Ambulanta za nadzor zdravstvenog stanja, 036/382-106) i u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH – Organizacijska jedinica u Sarajevu - Titova 9 (Ambulanta za nadzor zdravstvenog stanja, 033/564-639).

Imunizacija protiv gripe u Federaciji Bosne i Hercegovine će trajati do isteka zaliha vakcina, saopšteno je iz Zavoda.

#Aktuelno #Zavod #javnozdravstvo #imunizacija #gripa
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');