Članak

OSUDA TERORIZMA

Bećirović, Komšić i Cvijanović uputili izraze saučešća porodici ubijenog policajca Ozrena Marana

(Patria) - Član Predsjedništva BiH Željko Komšić najoštrije je osudio sinoćnji napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi i uputio telegram porodici ubijenog policajca Ozrena Marana.

„Sa velikom žalošću i zabrinutošću sam zaprimio vijest o napadu koji se dogodio sinoć na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, sa, nažalost, tragičnim ishodom. Najoštrije osuđujem ovaj teroristički čin, za koji je što hitnije i efikasnije potrebno sprovesti neophodnu istragu, kao i sve prijeko potrebne mjere za njegovu prevenciju.

Izjavljujem najiskrenije saučešće i saosjećanje porodici ubijenog policajca Ozrena Marana, PU Bosanska Krupa, Petoj policijskoj upravi i svim kolegama preminulog policajca. Povrijeđenom policajcu želim što brži i uspješniji oporavak“.

Oglasila se i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović koja je uputila telegram saučešća porodici ubijenog policajca Ozrena Marana.

“Izuzetno me je potresla vijest o smrti policajca Ozrena Marana, koji je stradao u napadu na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi. Snažno osuđujem ovaj teroristički akt, a od nadležnih organa očekujem hitnu i efikasnu
istragu o motivima i uzrocima napada u kojem je policajac izgubio život, časno obavljajući svoju dužnost.

Porodici Maran upućujem izraze najdubljeg saučešća i najiskrenijeg saosjećanja u njihovom bolu“.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović najoštrije je osudio teroristički napad u Bosanskoj Krupi. U telegramu saučešća Bećirovića porodici ubijenog policajca Ozrena Marana navodi se:

„Poštovana porodico Maran,

iskreno saosjećam s vama zbog ogromnog i nenadoknadivog gubitka za vašu cijelu porodicu, prijatelje i saradnike policijskog službenika Ozrena Marana. Primite moje iskreno saučešće, uz poruku podrške da prevaziđete ove teške trenutke.“


Također, predsjedavajući Predsjedništva BiH izrazio je želju za brz oporavak ranjenom policijskom službeniku Avdi Hasanoviću.


Napad na policijsku stanicu i policijske službenike mora se tretirati kao napad na državu Bosnu i Hercegovinu. Ekstremistima se moramo najodlučnije suprotstaviti svim raspoloživim snagama, poručio je Bećirović.

#BiH #saučešće #ŽeljkaCvijanović #ŽeljkoKomšić
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');