Članak

BARAŽ ZA EURO 2025.

Zmajice u 87. minuti ostale bez pobjede nad Srbijom u Zenici

Ženska "A" reprezentacija BiH remizirala je danas 2:2 sa Srbijom u prvom susretu polufinala baraža za UEFA Euro 2025.

(Patria) - Ženska "A" reprezentacija BiH remizirala je danas 2:2 sa Srbijom u prvom susretu polufinala baraža za UEFA Euro 2025.

Tijana Filipović u 5. minuti postiže gol za gostujući tim, ali je on nakon intervencije iz VAR sobe poništen zbog igranja rukom.

Dajana Spasojević u 20. minuti odlično prolazi po lijevoj strani i šalje loptu u kazneni prostor za Eminu Ekić koja postiže pogodak za 1:0.

Srbija izjednačava u 28. Tyla Jay Vlajnić je izvela slobodan udarac sa desne strane, a najviša u skoku bila je Nina Matejić koja šalje loptu iza leđa Almine Hodžić.

U drugom poluvremenu prvi ozbiljniji pokušaj imala je Ekić sa distance u 51. minuti, ali je golmanica Milica Kostić izbacila loptu u korner.

Udarac iz ugla izvodi Spasojević, a u gužvi u kaznenom prostoru najbolje se snalazi Milena Nikolić i loptu šalje u mrežu za 2:1.

Narednu priliku imala je selekcija Srbije u 75. minuti, kada Allegra Poljak sa desetak metara pogađa prečku.

Gošće ponovo dolaze do izjednačenja u 87. minuti golom Vesne Milivojević.

Revanš će biti odigran 29. oktobra u 19.00 sati u Staroj Pazovi.



Bosna i Hercegovina - Srbija 2:2 (1:1)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Gledalaca: 500

Sutkinja: Silvia Gasperotti (Italija).

Golovi: 1:0 Ekić (20'), 1:1 Matejić (28'), 2:1 Nikolić (52'), 2:2 Milivojević (87').

Žuti kartoni: Husić, Nikolić (BiH), Matejić (Srbija).

Bosna i Hercegovina: Almina Hodžić, Emma Veletanlić, Gloria Slišković, Aida Hadžić (90. Andrea Čule), Melisa Hasanbegović, Dajana Spasojević, Milena Nikolić, Emina Ekić (90+2. Alma Krajnić), Selma Kapetanović, Maja Jelčić, Elma Husić (79. Sofija Krajšumović). Selektor: Selver Hodžić.

Srbija: Milica Kostić, Aleksandra Lazarević (57. Sara Stokić), Violeta Slović, Nevena Damjanović, Dina Blagojević, Vesna Milivojević, Mina Čavić (76. Anastasija Ćirić), Allegra Poljak, Tyla Jay Vlajnić (76. Anđela Frajtović), Tijana Filipović, Nina Matejić. Selektor: Dragiša Zečević.

#zmajice #fudbal #euro2025 #Sport
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');