Članak

SARAJEVO

Učenik koji je jutros pucao na drugog učenika predat u nadležnost Tužilaštva KS

Maloljetnik koji se sumnjiči da je jutros iz vatrenog oružja u predjelu potkoljenice nanio povredu drugom maloljetniku predat je u nadležnost Tužilaštva KS.

Srednja škola metalskih zanimanja u Sarajevu

(Patria) - Maloljetnik koji se sumnjiči da je jutros iz vatrenog oružja u predjelu potkoljenice nanio povredu drugom maloljetniku predat je u nadležnost Tužilaštva KS.

Bit će zadržan 24 sata i u tom zakonskom roku postupajuća tužiteljica odlučit će o daljim mjerama, navelo je Tužilaštvo, prenosi RSE.

Neimenovani učenik pucao je jutros na drugog učenika u dvorištu škole u Sarajevu, saopštila je policija.

Iz MUP-a KS naveli su da je policiji u osam sati ujutro dojavljena informacija o "incidentu" ispred Srednje škole metalskih zanimanja, u kojem je povrijeđen jedan učenik.

"Izlaskom na teren, policijski službenici utvrdili su da je jedan maloljetnik upotrijebio vatreno oružje i nanio povredu u predjelu potkoljenice drugom maloljetniku", kaže se u saopštenju MUP-a KS.

Povrijeđeni maloljetnik prevezen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje mu je konstatovana lakša tjelesna povreda.

Posljednjih dana sarajevske osnovne i srednje škole suočavaju se s desetinama lažnih dojava o postavljenim bombama, a prijetnje su upućivane i na adrese sudova, aerodroma i kasarni Oružanih snaga širom zemlje.

Dosad je otkriveno i privedeno više maloljetnika.

#maloljetnici #MUPKS #pucnjava #sarajevo #TužilaštvoKS #Aktuelno
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');