Članak

BIT ĆE PREDAT TUŽILAŠTVU KS

Uhapšen maloljetnik koji je pucao jutros u drugog učenika, pronađeno i vatreno oružje

(Patria) - Maloljetnik koji je pucao jutros u drugog maloljetnika u dvorištu Srednje škole metalskih zanimanja lišen je slobode i nalazi se na kriminalističkoj obradi.

"Taj maloljetnik je stavljen pod kontrolu, izvršen je pretrese stambenog objekta koji maloljetnik koristi. Pronađeno je vatreno oružje za koje postoji osnov sumnje da je korišteno za izvršenje krivičnog djela. Tužilac je ovaj događaj okvalifikovao kao izazivanje opće opasnosti i lahka tjelesna povreda", kazala je portparol Uprave policije MUP KS Mersiha Novalić.

Nakon što bude predat Tužilaštvu KS postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama prema maloljetniku.

Riječ je o dvojici učenika dvije različite škole, Srednje mašinske škole i Srednje škole metalskih zanimanja.

Novalić je napomenula da i danas imaju prijave o postavljenim eksplozivnim napravama, te se vrše provjere na nekoliko lokacija.

"Devet osoba je lišeno slobode, a protiv 14 će biti podnesena krivična prijava u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti u vezi sa lažnim prijavljivanjem", kazala je Novalić.

Od toga je osam maloljetnika koji pohađaju srednje škole u Sarajevu i jedan punoljetni učenik.

"Činjenica da je devet osoba lišeno slobode ne spriječava druge učenike da i danas čine ista krivična djela jer i danas imamo dojave u nekoliko srednjih škola", istakla je Novalić.

#Aktuelno #maloljetnici #MUPKS #pucnjava
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');