Članak

NAKON ŠTO JE PREGLASANA

Cvijanović: Zakon o državnoj imovini osuđen je na propast

(Patria) - Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović kazala je da će Prijedlog Zakona o državnoj imovini koji je danas usvojen na sjednici Predsjedništva BiH i na kojoj je ona preglasana završiti isto kao i onaj o gasu.

"Ovo je bilo bespredmetno i u pitanju je najobičnije politikantstvo. Predsjedništvo ne može biti ovlašteni predlagač zakona o državnoj imovini, jer ono u skladu sa Ustavom može predlagati zakone samo iz domena svojih nadležnosti", kazala je Cvijanović.

Zaprijetila je da će ovaj prijedlog zakona završiti isto kao što je završio i prijedlog zakona o gasu koji su ista dva člana Predsjedništva usvojila preglasavanjem prije godinu dana i koji je Kolegij Predstavničkog doma odbio, sa obrazloženjem da Predsjedništvo za tu materiju nije ovlašteni predlagač, tako da se Parlamentarna skupština nije ni bavila tim prijedlogom.

"Ovdje dva člana Predsjedništva glume da su kobajagi zaštitnici kobajagi države, a svjesni su da je njihova misija unaprijed osuđena na propast", rekla je Cvijanović.

Na njenu stranu su stali i čelnici opozicije u Rs-u koji su istakli da ovaj zakon ne može dobiti podršku nikoga iz Rs-a.

#Aktuelno #ŽeljkaCvijanović #zakon #državnaimovina #preglasavanje
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');