Članak

U SWISSOTELU

Globalne turske firme u Sarajevu na TelentforBIZ 26. oktobra: Prilika za mlade uz mogućnost zapošljavanja

(Patria) - Globalne firme iz Turske stižu u Sarajevo 26. oktobra 2024. godine povodom događaja TalentforBIZ kako bi podijelile karijerne mogućnosti sa mladima.

TalentforBIZ, čiji je organizator Ured za ljudske resurse Predsjedništva Republike Turkiye nudi mladim talentima priliku da se upoznaju s mnogim vodećim poslodavcima poput Aselsan-a, Baykar-a, Halkbanke, konsultantske firme Proyapı, Turkish Aerospace-a, Turkish Airlines-a i Ziraat Banke.

Događaj koji će biti održan u sarajevskom Swissotelu otkrit će uzbudljive karijerne mogućnosti te pružiti priliku učestvovanja na intervjuima za posao i stažiranje, kao i učešće na radionicama.

Mladi talenti će moći učestvovati u razgovorima s menadžerima te podržati svoj profesionalni razvoj i proširiti svoju mrežu kontakata.

Firme će tokom događaja predstaviti svoje brendove, projekte te mogućnosti zapošljavanja.

Mladi učesnici će zahvaljujući prijave na ‘Yetenek Kapısı’ (Vrata talenta) moći da se prijave na oglase za posao i stažiranja.

Učesnici koji se budu registrovali dobit će priliku lakšeg prisustvovanja događaju te će se moći prijaviti na intervjue za posao i druge aktivnosti.

Za više informacija o događaju, firmama i njihovim aktivnostima, možete posjetiti web stranicu ili profile na društvenim mrežama: https://talentforbiz.org

#ekonomija #Turska #firme #mladi #praksa #Baykar #TurkishAirlines
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');