Članak

MLS LIGA

Kakva utakmica Messija i Suareza: Miami gubio s 0:2, a onda postigao šest golova

Hat-trick Lionela Messija odveo je Inter Miami do rekorda američke MLS lige po bodovima u jednoj sezoni nakon pobjede rezultatom 6:2 nad New England Revolutionom u Fort Lauderdaleu

(Patria) - Hat-trick Lionela Messija odveo je Inter Miami do rekorda američke MLS lige po bodovima u jednoj sezoni nakon pobjede rezultatom 6:2 nad New England Revolutionom u Fort Lauderdaleu, piše Sportklub.

Uprkos tome što je ušao tek u 58. minuti, Messi je odmah asistirao za gol Benjamina Cremaschija, a potom i zabio tri gola za uvjerljivu pobjedu Miamija, koji je do 40. minute gubio s 0:2.

Luis Suarez postigao je dva gola i imao dvije asistencije, a oba su pogotka stigla u razmaku od četiri minute u prvom poluvremenu.

I Messi i Suarez završili su svoje prve pune MLS sezone sa po 20 golova. Messi je također imao 16 asistencija u 19 utakmica regularne sezone, dok je Suarez upisao devet asistencija u 27 mečeva.

Miami je tako sa 74 boda probio staru granicu od 73 boda, koju je postavila upravo ekipa Revolutiona 2021. godine, a klub s Floride je osvojio i pokal za prvaka regularne sezone.

U doigravanju Miami čeka boljeg iz dvoboja Montreala i Atlanta Uniteda.

#fudbal #InterMiami #LionelMessi #mlsliga #Sport