Članak

NAKON POVREDE

Neymar se sutra vraća na fudbalske terene

Njegov saudijski klub Al-Hilal od 18 sati igra azijsku Ligu prvaka, i to na gostovanju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kod Al-Aina

(Patria) - Nakon više od godinu dana odsustva s fudbalskih terena zbog povrede, brazilska zvijezda Neymar sutra će opet zaigrati.

Njegov saudijski klub Al-Hilal od 18 sati igra azijsku Ligu prvaka, i to na gostovanju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kod Al-Aina, prenosi Sportklub.

"Znam da ste nestrpljivi, i ja sam - 21. oktobra vraćam se fudbalu", objavio je 32-godišnji Brazilac na društvenim mrežama.

Neymar, koji se pridružio Al-Hilalu u avgustu 2023. iz PSG-a, povrijedio je križni ligament i meniskus 17. oktobra prošle godine s Brazilom u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv Urugvaja. Dosad je odigrao tek pet utakmica za saudijski klub.

"Patim svaki dan kad me nema, to je ono što me najviše boli. Vraćao sam se svaki put kad sam se povrijedio, ali nikad se ne vraćam polovično", objasnio je igrač u suzama u jučer objavljenom videu na YouTubeu.

Izostanak brazilske zvijezde, prema medijskim napisima plaćene oko 100 miliona eura po sezoni, nije utjecao na rezultate njegovog novog kluba koji je prošle sezone 19. put osvojio nacionalno prvenstvo.

#Brazil #fudbal #Neymar #SaudijskaArabija #Sport