Članak

LIGA NACIJA

Zmajevi izgubili i od Mađara, u četiri meča izvukli samo bod

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na "Bilinom polju" u Zenici od selekcije Mađarske rezultatom 0:2, u četvrtom kolu UEFA A Lige nacija.

Foto: Patria

(Patria) - Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na "Bilinom polju" u Zenici od selekcije Mađarske rezultatom 0:2, u okviru četvrtog kola UEFA A Lige nacija.


Foto: Patria

Bio je to i treći poraz Zmajeva u ovom takmičenju (izgubili smo i još od Nizozemske 2:5 i od Njemačke 1:2), uz jedan jedini bod u četiri kola, i to onaj s Mađarima (0:0) koji su nekako izborili na "Puškaš Areni" u Budimpešti.

U ta četiri meča Zmajevi su postigli svega tri gola - Nijemcima 1 i Nizozemcima 2, a primili čak devet - od Mađara 2, od Nijemaca 2, i od Nizozemaca 5.


Foto: Patria

Dvostruki strijelac u večerašnjem meču na "Bilinom polju" za Mađare bio je Dominik Szoboszlai.

U 38. minuti pogodio je na asistenciju Zsolta Nagyja, a u 50. minuti iz jedanaesterca, koji je prethodno skrivio Nail Omerović.


Foto: Patria

Zmajevima preostaju još dvije utakmice u A Ligi nacija - 16. novembra od 20.45 gostuju Njemačkoj, a tri dana kasnije, 19. novembra u istom terminu domaćini su NIzozemcima.

A kakvo je stanje na tabeli nakon četiri odigrana kola u Grupi 3, pogledajte ispod:

Tablice omogućuje Sofascore

#aktuelno #Fudbal #fudbalskareprezentacija #LigaNacija #Mađarska #UEFALigaNacija #Zmajevi