Članak

SAOPĆENJA

Izborna Skupština Fudbalskog saveza KS zakazana za 16. decembar

(Patria) - Fudbalski Savez Kanton Sarajevo (FS KS) zakazao je sjednicu redovne Izborne skupštine Fudbalskog Saveza Kantona, koja će se održati u ponedjeljak, 16.12.2024. godine u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH, sa početkom u 18:00 sati.

Poziv za Skupštinu sa dnevnim redom biće dostavljen članovima Skupštine FS KS u Statutom predviđenom roku. Na Izbornoj skupštini Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo održat će se izbori za organe i tijela fudbalskih organizacija, odnosno Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo, Nogometnog Saveza Federacije BiH i Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH, na mandat od 4 (četiri) godine.

"Izjave Ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenana Magode koje je danas objavio portal avaz.ba i klix.ba, još jednom potvrđuju uplitanje politike u rad Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo, zbog čega je u ne tako davnoj prošlosti i bio suspendovan Nogometni/Fudbalski Savez BiH od strane FIFA i UEFA, i uvedena prinudna uprava.

Fudbalski Savez Kantona Sarajevo koji je već duži period izložen političkim pritiscima, neće podleći istima i dozvoliti uplitanje politike u sport, koje je strogo zabranjeno statutima fudbalskih asocijacija NS/FS BiH, FIFA i UEFA.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sva otvorena pitanja, pa i
zamjerke, treba rješavati sa legalnim strukturama FS KS, a ne podržavati
paralelne strukture i vaninstitucionalno djelovanje pojedinih aktera.
Fudbalski Savez Kantona Sarajevo kao i do sada, ostaje otvoren za sve sugestije i dobronamjerne primjedbe, posebno od Ministra i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, koji bi trebali pomoći afirmaciji fudbala i poštivanju propisa fudbalskih asocijacija NS/FS BiH, FIFA, UEFA.

#FIFA #FSKS #Fudbal #Izbori #Kanton #KenanMagoda #Sarajevo #Sport #sport #UEFA