Članak

HERCEGOVINA

Zbog kolektivne dženaze: Sutra će biti otvorena cesta Mostar-Jablanica od 13 do 17 sati

(Patria) - Za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu žrtvama poplava koje su pogodile općinu Jablanica, sutra 15. oktobra saobraćaj će na magistralnom putu M-17 Mostar-Jablanica biti pušten u vremenskom periodu od 13 do 17 sati, s naglaskom na propuštanje isključivo vozila za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu.

– Molimo sve građane da dolaze organizovano, te da svoja vozila ostavljaju na području grada na mjestima označenim za parkiranje, kako ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa. Poštujte privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, kao i upute policijskih službenika i redara – saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Podsjećamo, danas je pronađeno posljednje tijelo žrtve razornih poplava za kojom se tragalo u Donjoj Jablanici, potvrdio je za N1 Sabahudin Spahović iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Kako nam je rečeno, tijelo je pronađeno u Grabovičkom jezeru prilikom čišćenja i riječ je o ženi kojoj će sutra također biti klanjana dženaza u gradskom haremu Jasen u Jablanici zajedno s ostalih 18 žrtava.

#aktuelno #Civilna #Dženaza #FUCZ #Grabovičko #Harem #Jablanica #Mostar #Poplave #Sabahudin #Saobraćaj