Članak

UČESTALI SLUČAJEVI

Vlada KS: Svi sigurnosni kapaciteti uključeni u pronalazak i kažnjavanje osoba odgovornih za lažne dojave o bombama

Povodom učestalih dojava o navodnim bombama u sarajevskim školama oglasio se premijer KS Nihad Uk, koji kaže da Vlada KS ozbiljno pristupa svakom pojedinačnom slučaju, bez obzira što su sve dojave do sada bile lažne.

(Patria) - Povodom učestalih dojava o navodnim bombama u sarajevskim školama oglasio se premijer KS Nihad Uk, koji kaže da Vlada KS ozbiljno pristupa svakom pojedinačnom slučaju, bez obzira što su sve dojave do sada bile lažne.

Kako je potvrdio, ⁠Ministarstvo unutrašnjih poslova KS radi u punom kapacitetu na pronalasku počinilaca ovih krivičnih djela, kao i druge sigurnosne partnerske agencije u i van BiH.

- Napominjem da je lažna dojava o postavljenoj bombi ozbiljno krivično djelo, za koje je zapriječena kazna i do tri godine zatvora. ⁠Tužilaštvo KS će predmete prijave lažnih dojava bombi staviti u prioritet svog rada.

Uz to, pozivamo nadležne na nivou BiH da izmijene pravni okvir kojim se reguliše kupovina prepaid SIM kartica u BiH, tako da se kupac SIM kartice obvezno identificira ličnim dokumentom - poručio je Uk.

#VladaKS #DojavaOBombi #Sarajevo #BiH #NihadUk