Članak

DUŽNOSTI OBAVLJA KOSKI

Oproštajna posjeta Zvizdiću: Michael Murphy odlazi iz BiH

(Patria) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora SAD u BiH Michaela Murphyja i zahvalio se na dugogodišnjim prijateljskim odnosima SAD prema BiH. 

Izrazio je zahvalnost na značajnoj ulozi koju imaju SAD u izgradnji bh. društva i na podršci koju daju našoj zemlji na putu ka integriranju u NATO i Evropsku uniju.

Zvizdić se posebno zahvalio na podršci za vrijeme i nakon tragičnih poplava i klizišta u nekoliko općina u Bosni i Hercegovini i rekao da je upoznat da je Ambasada SAD u stalnoj komunikaciji sa bh. vlastima i agencijama kako bi se pružila pomoć naporima za sanaciju posljedica ove katastrofe.

Zvizdić i Murphy su razgovarali i o političkoj situaciji u BiH, o aktuelnostima u državnoj vlasti, o potrebi nastavka euroatlantskog puta i reformi na tom putu, te prokomentirali i rezultate jučer održanih lokalnih izbora.

“Kada je riječ o ekonomskoj situaciji u BiH, mi moramo što prije ispuniti ono što Evropska komisija traži od nas kako bismo aktivirali Plan rasta“, rekao je Zvizdić tokom sastanka.

Razgovarali su i o značaju Južne interkonekcije sa aspekta sigurne i stabilne opskrbe plinom građana i privrede, što je, kako je ocijenjeno, od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Zvizdić je poželio ambasadoru Murphyju uspjeh u nastavku karijere i izrazio nadu u daljnju uspješnu saradnju
Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, a također je poželio puno sreće i uspješan mandat i boravak u BiH novom zamjeniku šefa Misije SAD u BiH Danielu Koskom.

#BiH #MichaelMurphy #DenisZvizdić #DanielKoski #SAD