Članak

PRESS KONFERENCIJA

Izetbegović: SDA se vraća na pozicije kada je bila najjača, ako Trojka ovako nastavi, bit će pometena na idućim izborima

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović obratio se večeras na konferenciji za novinare u Sarajevu. Govorio je o prvim preliminarnim rezultatima danas održanih Lokalnih izbora.

Foto: N1/Screenshot

(Patria) - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović obratio se večeras na konferenciji za novinare u Sarajevu. Govorio je o prvim preliminarnim rezultatima danas održanih Lokalnih izbora.

- Kao što smo i nagovijestili, SDA je zabilježila porast broja glasova, vijećnika u općinskim vijećima, porast gradonačelnika i načelnika iz SDA.

Slaviti nećemo s obzirom na tragediju koja je pogodila dijelove BiH. Saučešće porodicima nastradalih - rekao je Izetbegović, prenosi N1.

Podsjeća da je SDA na prošlim Lokalnim izborima osvojila 26 načelničkih pozicija, te dodaje da ih sada ima za osam više.

- Od 13 općina u TK, osvojili smo osam. Od 12 u ZDK, mi smo pobijedili u devet. Pobijedili smo u Hadžićima i Trnovu, izgubili Ilijaš.

U sarajevskim općinama imamo porast u općinskim vijećima. Srebrenicu smo izgubili. SDA se vraća na pozicije, kada je bila najjača - ističe Izetbegović.

Naglašava da je koalicija Trojka nespretna vlast - pokazala je šta zna, odnosno ne zna.

- Mi smo to samo potcrtali. Stvari su jasne. Nespretna vlast kojoj ne ide. Desilo se ono što smo govorili da će se desiti. Trojka ako ovako nastavi, može slobodno da računa da će biti pometena na idućim izborima.

NIP pada, SDP može da oscilira - oni će uvijek imati svoje glasačko tijelo. NIP je u jednom momentu buknuo, sada je stranka koja nestaje - tvrdi Izetbegović.

Prokomentarisao je i pobjedu Ibre Berila u utrci za načelnika Općine Trnovo.

- Svjedoci smo da je veliki broj političara izlazio nevin iz nekih procesa. Ne znam hoće li se pokazati da je Berilo sebi nešto priskrbio.

Neosporno je da je uradio nešto za svoj narod, sve ostalo je neizvjesno. Vidjet ćemo - poručio je Izetbegović.

#aktuelno #BakirIzetbegović #izbori #LokalniIzbori #SDA