Članak

SAOPŠTENJE

SBiH: Pozivamo građane Novog Sarajeva da izađu na referendum o korupciji i izdaji Benjamine i Trojke

Stranka za Bosnu i Hercegovinu pozvala je građane Novog Sarajeva da 6. oktobra izađu na referendum o korupciji i izdaji gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

(Patria) - Stranka za Bosnu i Hercegovinu pozvala je građane Novog Sarajeva da 6. oktobra izađu na referendum o korupciji i izdaji gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

"Pozivamo građane da kažu svoju riječ o tome da li je moralno i ljudski od strane gradonačelnice Karić, koja ima ambiciju da postane i načelnica Općine Novo Sarajevo, da u vremenu kada mladi odlaze iz države sebi pribavlja stanove po cijenama koje su daleko ispod tržišnih.

Dok njeni partneri iz Trojke lažu mladima o subvencijama za stanove i dok mladi na ulici i pred Vladom Kantona Sarajevo traže obećano, gradonačelnica Karić svoje stambeno pitanje rješava upravo preko njihovih i leđa svih građana.

Da stvar bude bizarnija, kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo dezertira u općinu Centar, odakle misli upravljati Novim Sarajevom. Ako je išta u duhu politike izdaje koju vodi Trojka, onda je to ovaj potez gradonačelnice Karić.

Stoga pozivamo građane Novog Sarajeva da na izborima kazne korupciju i izdaju Trojke s kojom gospođa Benjamina Karić ide ruku pod ruku.

Joṣ̌ jednom pozivamo građane da svoje povjerenje poklone kandidatu opozicije Muameru Bandiću koji nema oraha u džepovima, niti je u ulozi trojanskog konja koji spašava katastrofalnu vladavinu Trojke poput nekih trećih kandidata koji su imali svoju priliku davno i o kojima su građani rekli sve, kao što će reći i o Benjamini Karić", saopštilo je Kantonalno vijeće Stranke za BiH Sarajevo.

#aktuelno #BenjaminaKarić #KantonalnoVijeće #LokalniIzbori #Politika #StrankaZaBosnuIHercegovinu #trojka