Članak

KANDIDAT SDA

Musić: Deset godina sam uspješno izvršavao zadatke, nastavit ću to i ako postanem načelnik Ključa

Deset godina je Jasmin Musić budio se u Ključu i putovao na radno mjesto u Bihać, tačnije kantonalne institucije.

(Patria) - Deset godina je Jasmin Musić budio se u Ključu i putovao na radno mjesto u Bihać, tačnije kantonalne institucije.

U razgovoru za Agenciju Patria Musić kao kandidat SDA za načelnika Ključa kaže da je dobro raditi na kantonalnom nivou, ali da je puno i politike. S pozicije načelnika, odnosno prvog čovjeka lokalne zajednice, dodaje, može se mnogo konkretnije raditi i pomagati zajednici.

Intervju smo radili na lokalitetu Starog grada Ključa, posljednjem utočištu posljednjeg bh. Kralja Stjepana Tomaševića.

“Ponosni smo što imamo simbol srednjovjekovne bosanske države, ali nažalost ovo je mjesto gdje je ta država i prestala postojati”, ističe Musić i dodaje: Ovo je lokalitet koji može obogatiti turističku ponudu Ključa i na brendiranju Starog grada ćemo svakako raditi”.

Kako kaže u Ključu imaju zanimljivu i neizvjesnu utrku za načelnika, te navodi da ima pozitivno mišljenje o protukandidatima, ali da je pitanje ko koliko može dati.

“Mislim da bi ovom gradu dobro došla promjena. Nedžad Zukanović (SDP) je već treći mandat i sam je govorio da je umoran, čak je razmišljao da li da se kandiduje. Mislim da je dao dovoljno. S druge strane je moj kolega Azhar Sejarić (NiP) koji ima dobro obrazovanje, ali mislim da je moj dojam da mu je rano”, ističe Musić.

Poručuje da će poštovati izbor građana, a ako on bude izabran obećava da će kvalitetno odgovoriti na sve zadatke kao što je to radio i do sada.

“Od svojih sugrađana tražim podršku jer sam spreman i znam u ovom gradu voditi procese. Istovremeno, obećavam da neće biti osvetničke politike, da niko neće biti proganjan jer nas je ionako malo ostalo. Suština je da pokušamo zajedno stvoriti kvalitetniji ambijent za život”, potcrtava Musić.

Dodaje da Ključ ima više izazova s kojima se suočava.

“Ključ će, ukoliko dobijem podršku, dobiti kvalitetnu industrijsku zonu, sportsku dvoranu koju čekamo od rata, te kvalitetnu infrastruktu”, navodi Musić.

Musić je s 23 godine ušao u grotlo krajiške kantonalne politike i kaže da je taj posao obilježio svaki njegov dan u proteklih 10-ak godina.

“Čini mi se da sam najprije zadovoljio sebe. Pomagao sam ljudima, gradio dobre odnose s drugim strankama i politikama, mislim da sam zadatke obavio uglavnom dobro. Ali, ne trebamo pričati o prošlosti, već o budućnosti i koracima kako naprijed. Mislim da ovaj grad ima perspektivu i uložit ću sve da ovdje život učinim održivijim”, kaže Musić.

Podsjeća da smo do sada u kampanjama uglavnom imali kako zaposliti mlade ljude.

“Čini mi se da je sada to drugačije, ali se postavlja pitanje kvalitete tih radnih mjesta, nivoa plaće i drugih prava iz radnog odnosa. Nažalost, u Ključu imamo situaciju da 50 do 100 mladih iz Ključa odlazi u susjedne gradove. Zbog toga nam treba industrijska zona da ponudimo kvalitetnije poslove”, objašnjava Musić i poručuje da svima treba pozitivno ohrabrenje.

#aktuelno #izbori #JasminMusić #kandidatZaNačelnika #ključ #LokalniIzbori #Politika #SDA