Članak

KO JE SRUŠIO PROGRAM REFORMI

SDA: Evropska komisija brutalno demantirala sve neistine i spinove Trojke

(Patria) - Zvaničan stav Evropske komisije o odbijanju Programa reformi i argumentacija koja je tom prilikom iznesena, na najbolji način demantira neistine i spinove koje je Trojka plasirala u javnost, optužujući SDA za blokadu, saopćeno je iz ove stranke.

"Argumenti Evropske komisije kojim je odbila Program reformi poslanog od strane predsjedavajuće Vijeća ministara BiH skoro su identični stavovima premijera kantona iz SDA.

Podsjećamo da su premijeri iz SDA dali uvjetnu saglasnost na Program, tražeći da u dokument bude uključena i obaveza popunjavanja Ustavnog suda BiH i provedbe njegovih presuda, uklanjanja entitetskog veta iz odlučivanja u Konkurencijskom vijeću i Vijeću za državnu pomoć, što je i stav Evropske komisije, uz dodatno upozorenje da nedostaje i usklađivanje viznog programa BiH sa EU.

Predstavnici Trojke, među kojima su najglasniji bili Konaković, Forto, Kojović i Ćudić s pratećim medijskim megafonima, proteklih sedmica su svjesno obmanjivali građane tvrdnjama da je „zbog SDA ugroženo dvije milijarde KM iz EU“.

Istina je da je upravo Trojka bila spremna da ispuni sve zahtjeve Dodika i Čovića i proda interese države Bosne i Hercegovine. U tome ih je, uz premijere iz SDA, u konačnici spriječila Evropska komisija", zaključuju iz SDA.

#BiH #SDA #Evropskakomisija #Programreformi