Članak

OO SDA KS

Hoće li Trojka u Općinsko vijeće na Ilidži dovesti proruskog separatistu!

Slobodan Šoja

(Patria) - Predskazanje rahmetli Nijaza Durakovića, staro skoro tri decenije, da će SDP biti sahranjen na ovim prostorima, bliži se ostvarenju. SDP umire polahko i u mukama, prethodno izdavši ideje socijalne pravde, demokratskog predstavljanja i što je najgore, građanske Bosne i Hercegovine, kaže se na početku saopćenja Kantonalne organizacije SDA, na čijem je čelu Faruk Kapidžić.

"A sve za fotelju predsjednika kojeg narod ne želi, koji se nije uspio dočepati ni kompenzacijskog mandata, ali se uz pomoć međunarodne zajednice po drugi put popeo na grbaču građana Federacije, zaduživši ih za milijardu maraka u prvoj godini mandata.

Nikšićev SDP za Općinsko vijeće Ilidža kandidovao je Slobodana Šoju, posmatrača na nelegalnom referendumu kojeg su okupacijske ruske snage sprovele u Ukrajini. Taj ruski propagandist otvoreno promovira rusku supremaciju i javno slavi dirigenta Valerija Gergijeva, koji je otpušten iz Minhenske filharmonije, nakon što je odbio osuditi Putinovu invaziju.

Svečani ruski doček Gergijevu, Šoja vidi kao “znak srećnog društva, koje dočekuje velikana”. SDP je 2015. godine Šoji uskratio priliku da bude kandidat za potpredsjednika Federacije BiH, jer ga se povezivalo s SNSD-om i Nebojšom Radmanovićem, koji ga je imenovao na ambasadorske pozicije.

Kako je u međuvremenu SDP postao federalni ogranak Dodikovog SNSD-a, nema zapreke da proruski separatist danas bude njihov izborni kandidat.

Ovakav SDP kakvog vodi Nermin Nikšić ne treba nikome, osim njemu, njegovim poslušnicima i neprijateljima Bosne i Hercegovine i njene evropske perspektive. To je partija čijem predsjedniku Milorad Dodik podmetne svog bivšeg ađutanta Vojina Mijatovića, pa mu u njegovom rodnom gradu opsuje genocid. To je partija koja kandidate za sarajevske općine nabavlja iz Donbasa, a trolejbuse iz Bjelorusije.  Zato i treba biti sahranjena", navodi se u saopćenju.

#Izbori2024 #SdpUmire #FarukKapidzic #SlobodanSoja #ValerijGergijev #NebojsaRadmanovic #NerminNiksic #MiloradDodik #VojinMijatovic #Donbas #Bjelorusija