Članak

TRAŽI SE POŠILJALAC PORUKE

SIPA: Policijski službenici na terenu po zahtjevu Tužilaštva BiH zbog dojave o postavljenoj bombi u prostorijama OS BiH

(Patria) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) postupaju po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hrcegovine koji se odnosi na provjere navoda iz dojava o postavljenju eksplozivnih naprava u nekim od objekata na području Kantona Sarajevo.

"Kako je javnost ranije upoznata policijski službenici ove Agencije su po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u prethodnom periodu provodili mjere i radnje iz svoje nadležnosti, počev od provjere navoda iz dojave o postavljenoj bombi na Aerodromu Sarajevo, tržnim centrima i školama na području Kantona Sarajevo i Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Posljednji slučaj odnosi se na dojavu o postavljenoj bombi u prostorijama Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Nakon zaprimljene dojave Agencija je obavijestila policijska tijela u Bosni i Hercegovni, Oružane snage, Obavještajno-sigurnosnu agenciju, NATO, FBI i EUROPOL.

S tim u vezi policijski službenici ove Agencije po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine provode aktivnosti na terenu koje se odnose na uviđaje i druge aktivnosti vezane za otkrivanje IP adrese pošiljaoca.

Nakon okončanja rada na terenu i dostavljanja raspoloživih saznanja o daljim mjerama će se odrediti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz SIPA-e.

#dojava #Oružanesnage #SIPA #aktuelno