Članak

WWIN LIGA

Željezničar pobijedio Posušje na Grbavici

Foto: FK Željezničar

(Patria) - Željezničar je slavio veoma važan trijumf u meču 9. kola WWin lige nakon što je sa minimalnih 1:0 na Grbavici pobijedio Posušje. Odlučio je gol Filipa Dangubića sa početka drugog poluvremena.

Denis Ćorić je napravio nekoliko izmjena u startnoj postavi u odnosu na gradski derbi. Između ostalih zaigrao je i Šukilović čija je utakmica trajala 15-ak minuta radi povrede.

Prvi su zaprijetili gosti. Grešku odbrane domaćina nije uspio u gol pretvoriti Pavković, tačnije njegov pokušaj je zaustavio i danas veoma dobri Muftić.

Ozbiljnu prijetnju Željezničar je uputio u 26. minuti preko Dangubića koji je uspio pronaći prostor za šut, ali Galić na golu Posušja je to uspio odbraniti.

Do kraja prvog dijela ekipa iz Hercegovine je bila nešto konkretnija. Ipak, na odmor se otišlo sa početnih 0:0.

Nastavak je počeo s prilikama na obje strane. Prvo su prijetili gosti kada je Boban iz blizine šutirao preko gola iz izgledne situacije, da bi s druge strane šansu propustio rezervista Cvetanovski.

Pobjednik je odlučen u 56. minuti. Boljević je ubacio, a Dangubić se lijepo snašao u kaznenom prostoru te loptu ramenom poslao u gol za svoj prvijenac u dresu Plavih.

Tokom utakmice i glavni sudija Ernis Džemidžić je nekoliko puta bio na iskušenju, posebice prilikom dijeljenja javnih opomena.

Najveći izazov mu je svakako predstavljala situacija iz 70. minute kada je u duelu Bobana i Mahmića štoper domaćina loptu udario rukom, ali kako nije vidio gdje se lopta nalazi Džemidžić je vjerovatno to uzeo u obzir i nije pokazao na bijelu tačku.

U ostatku meča Posušje je nastojalo da dođe do izjednačenja. Kolosalnu šansu za remi imali su u 84. minuti, ali Abrego i Pavković iz blizine nisu zabili.

Završnica susreta nije donijela promjene pa je Željezničar opet na pobjendičkom kolosijeku i samom vrhu tabele, dok su Posušaci nakon Borca (0:2) upisali drugi vezani poraz.

Treba istaći da je sudijsku nadoknadu obilježila kontroverzna situacija kada je Galića lopta iz blizine pogodila u ruku koja je bila odmaknuta od tijela, ali sudija Džemidžić nakon gledanja snimka nije pokazao na penal. Gosti su žestko protestovali ali uzalud.

#aktuelno #FKŽeljezničar #Grbavica #pobjeda