Članak

IZBORI U PODGORICI

Tužilaštvo formiralo predmet povodom informacije o licima sa pravom glasa u Srbiji, RS i Crnoj Gori, na spisku 2.300 imena

(Patria) - Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet nakon što su iz DPS-a iznijeli informacije povodom više hiljada lica koja imaju pravo glasa u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori, nezvanično saznaje Pobjeda.

Prema navodima tog lista, predmet je formiran odmah nakon što je predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković iznio saznanja te partije u vezi sa nezakonitim dovođenjem duplih birača, kako bi glasali na podgoričkim izborima.

Pobjedi je nezvanično saopšteno da se utvrđuju sve činjenice u vezi sa podacima koje je Živković prvobitno iznio na press konferenciji, a potom i u Centru bezbjednosti Podgorica, gdje je danas u svojstvu građanina dao izjavu i predao spisak sa imenima 2.300 glasača za koje u toj partiji sumnjaju da ostvaruju biračko pravo u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Živković je ispred Centra bezbjednosti Podgorica kazao da od nadležnih državnih organa očekuju da po informaciji koju su dostavili postupe u najkraćem mogućem roku i da ih o tome obavijeste.

„S obzirom na to da nas očekuje izborni dan, mi ćemo u skladu sa onim što su naše informacije detaljno obavještavati javnost, Državnu izbornu komisiju, nevladin sektor i Upravu policije, posebno sa onim činjenjima i licima za koja sada već pouzdano znamo da su prešla granicu i koja dolaze u Crnu Goru da obave svoje biračko pravo“, istakao je Živković.

Lider DPS-a pojasnio je da je došao u Centar bezbjednosti, jer je Osnovno državno tužilaštvo zatražilo informacije u vezi sa navodima saopštenim na pres konferenciji koja je održana u srijedu.

„Tu informaciju sam danas i dostavio. Dostavljeno je 2.300 imena, kao što sam i kazao, onih lica koja ostvaruju svoje biračko pravo u ove tri države, dakle, koji nelegalno ostvaruju biračko pravo u Crnoj Gori, a biće ih sigurno u narednom periodu i više, ali to je ono što je do sada obrađeno“, zaključio je Živković.

#aktuelno #CrnaGora #izbori #Tužilaštvo