Članak

DRŽAVNI DELEGAT

Smajić: S Trojkom u novo dužničko ropstvo

Na današnju press konferenciju trojkaša ne treba posebno replicirati, jer su rekli toliko toga na svoju štetu pa je dovoljno da javnost sama donese svoje zaključke, napisao je na svom Facebook profilu državni delegat Džemal Smajić (SBiH).

(Patria) - Na današnju press konferenciju trojkaša ne treba posebno replicirati, jer su rekli toliko toga na svoju štetu pa je dovoljno da javnost sama donese svoje zaključke, napisao je na svom Facebook profilu državni delegat Džemal Smajić (SBiH).

"Potrebno je samo podsjetiti na neke od poruka, a najzanimljivija je arogantna izjava predsjednika Naše stranke Edina Forte da će nastojati zadužiti Bosnu i Hercegovinu što više.

Pošto je to bila zajednička konferencija SDP-a, NiP-a i NS, onda ispada da je Forto samo javno iznio šta je buduća politika Trojke?

Forto je time uživo potopio nastup premijera Nikšića koji je neuvjerljivo objašnjavao kako je smanjio zaduženje Federacije BiH.

Postavlja se opravdano pitanje - ili Nikšić ne govori istinu, ili Trojka puca po šavovima?

Ministar vanjskih poslova Konaković nije mogao sakriti nervozu dok se bavio politikanstvom umjesto činjenicama, pa ga ne vrijedi puno komentarisati.

Koliko govori istinu potvrdio je svojom izjavom kako su SAD najznačajniji partner Bosne i Hercegovine, dok MVP BiH u isto vrijeme ne popunjava upražnjene diplomatske pozicije u našoj Amabasadi u Washingtonu.

U kuloarima Parlamenta BiH i Vijeća ministara BiH se zna da je MVP tražio da se umanje plate bh. diplomatama, između ostalog i u Americi", poručio je Smajić.

#DžemalSmajić #aktuelno #ElmedinKonaković #PressKonferencija #trojka #SDP #NiP #Našastranka #EdinForto #ElmedinKonakovic #NerminNikšić #politika