Članak

GAĐANO PREDRGRAĐE

Izraelci napali Bejrut, ubijeno petero djece

(Patria) - Gust oblak dima diže se nad Bejrutom, glavnim gradom Libanona, nakon što je izraelska vojska priopćila da je izvela "ciljani napad". Stanovnici južnih predgrađa prijavili su da su čuli jaku eksploziju, prenosi Reuters.

Izraelci nisu dali nikakve pojedinosti o napadu, ali su naglasili da nema promjena u savjetu za izraelske civile da ostanu na sigurnom. Napad na Bejrut dogodio se nakon što je Hezbolah ispalio 140 raketa na sjeverni Izrael.

Libanonska državna novinska agencija javlja kako je u izraelskom napadu na Dahieh, predgrađe Bejruta, ubijeno petero djece te kako se čini da je pogođena stambena zgrada.

"Napadnuto područje je puno trgovina i tržnica, puno ljudi živi tamo. To je područje pod kontrolom Hezbolaha koji ima vlastite kontrolne točke. Pomoću njih prate tko ulazi ili izlazi", navela je Alex Crawford, dopisnica Sky News.

U međuvremenu izraelske snage su u Gazi ubile najmanje 15 Palestinaca u posljednjim tenkovskim i zračnim napadima na sjeverna i središnja područja, prema liječnicima.

Novinska agencija Reuters javlja da su lokalni dužnosnici priopćili da su izraelski tenkovi granatirali izbjeglički kamp Nuseirat u središnjoj Gazi, a u zračnom napadu pogođena je kuća u gradu Gazi na sjeveru. Stanovnici su također ispričali Reutersu da su tenkovi napredovali dalje u sjeverozapadni Rafah, blizu granice s Egiptom.

Izraelska vojska rekla je da su snage koje djeluju u Rafahu proteklih tjedana ubile stotine militanata Hamasa, pronašle tunele i eksplozive te uništile vojnu infrastrukturu.

Ministarstvo zdravstva Gaze koje vodi Hamas kaže da je najmanje 41.270 Palestinaca, uključujući 11.355 djece, ubijeno od 7. listopada, dok je više od 95.000 drugih ozlijeđeno.

#aktuelno #Bejrut #Izrael #Libanon