Članak

SAD

Trump okrivio Bidena i Harris za pokušaj atentata: 'Pucaju na mene zbog njihove retorike'

Bivši američki predsjednik Donald Trump okrivio je jučer aktuelnog predsjednika Joea Bidena i potpredsjednicu Kamalu Harris za drugi pokušaj atentata u njegovom golf klubu na Floridi.

(Patria) - Bivši američki predsjednik Donald Trump okrivio je jučer aktuelnog predsjednika Joea Bidena i potpredsjednicu Kamalu Harris za drugi pokušaj atentata u njegovom golf klubu na Floridi.

Tokom intervjua za Fox News Digital, Trump je rekao da je osumnjičenik vjerovao izjavama Bidena i Harris i djelovao u skladu s njima.

- Pucaju na mene zbog njihove retorike. Kad sam ja taj koji će spasiti zemlju, a oni su ti koji je uništavaju - i iznutra i izvana - rekao je Trump, aludirajući time na komentare Bidena i Harris da je on prijetnja demokratiji.

- To su ljudi koji žele uništiti našu zemlju. Biden i Harris su stvarna prijetnja. Koriste se zapaljivim izjavama. I ja bih to mogao, puno bolje nego oni, ali to ne radim - istakao je Trump.

CNN navodi kako Trump često koristi "zapaljivu" retoriku pri napadu na političke suparnike, sudije koji nadziru njegove krivične slučajeve, tužioce koji su podigli optužnicu protiv njega, imigrante bez dokumenata, ljude koji ne podržavaju njegovu kampanju i druge.

Trump je također obećao odmazdu ako bude ponovo izabran za predsjednika te je u više navrata sugerisao da će upotrijebiti pravosudni sistem kao oružje kako bi procesuirao svoje političke protivnike.

Nedavno je zaprijetio krivičnim progonom i "dugotrajnim zatvorskim kaznama" za izborne dužnosnike i političare koji bi mogli varati na izborima 2024. godine.

#DonaldTrump #Svijet