Članak

HUMANITARNOG KARAKTERA

U Visokom održana trka/šetnja 'Zlatni krug' za djecu oboljelu od raka

(Patria) - Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece nizom aktivnosti u mjesecu septembru.

Povodom ovog zlatnog mjeseca Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u suorganizaciji sa JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko i Gradom Visoko, a na inicijativu Visočanina Afana Habibovića – našeg hrabrog borca koji se izborio sa tumorom na
mozgu, organizovalo je trku/šetnju „Zlatni krug Sparkasse“ 15.09.2024. godine u Visokom.

Dva cilja su uspješno realizovana. Prvi cilj je bio, prije svega, podići svijest o raku kod djece, što smatramo ispunjenim s obzirom na jako veliki broj sugrađana koji su prisustvovali trci/šetnji. Zahvalni smo što naši sugrađani prepoznaju važnost podrške marginaliziranim društvenim grupama.

Drugi cilj je bio fundraising karaktera, odnosno prikupljanje sredstava za medicinsko-
zdravstveni fond kroz donacije za majice za učešće u trci. Kroz ovaj fond pomažemo djeci u njihovom što lakšem dolasku do izlječenja, ali i u rehabilitaciji nakon završenog liječenja.

Trka/šetnja je humanitarnog karaktera, te su istu podržali brojni sportisti, poznate ličnosti, privredni i javni subjekti, te pojedinci građani, koji su došli sa jednim ciljem, a to je podrška djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama. Centralna lokacija održavanja manifestacije bila je ispred Kulturnog centra Altindag.

Veliko hvala od srca našoj ambasadorici Amri Džeko koja je stala uz našu djecu i na ovom projektu, te dokazala po ko zna koji put da se naša djeca i porodice mogu osloniti na nju bez imalo zadrške. Velike zahvale idu ljudima koji su omogućili da se ovakav događaj organizuje.

Hvala od srca generalnom pokrovitelju Sparkasse Bank, te zlatnim donatorima BH Telecom, Konzum i Mercator, Vispak, Perutnina Ptuj, Olimpija i Cedevita, te ostalim donatorima koji su dali svoje donacije za ovaj plemeniti cilj.

Hvala volonterima na svim poljima trke/šetnje, koji su pomogli da se bez problema realizuje jedan ovako veliki događaj.

Ovo nije običan Zlatni septembar. Ovo je mjesec kada smo trčali trku života, kada smo kao društvena zajednica iskazali svoju solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kada smo svi imali priliku pokazati svoju podršku.

Što je najvažnije od svega, svi zajedno poslali smo snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo tu uz njih sve do cilja, a to je njihovo ozdravljenje. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život, poručuju iz Udruženja.

#BiH #Visoko #Zlatnikrug