Članak

NEKADAŠNJI KAPITEN ZMAJEVA

Glavaš: Najbitnija nam je utakmica s Mađarima u Zenici, jer sada sami odlučujemo o svojoj sudbini

Nakon niza loših rezultata, fudbalska reprezentacija BiH sinoć je na gostovanju u Mađarskoj osvojila bod (0:0) u drugom kolu nove sezone UEFA A Lige nacija.

Foto: Screenshot/Hayat

(Patria) - Nakon niza loših rezultata, fudbalska reprezentacija BiH sinoć je na gostovanju u Mađarskoj osvojila bod (0:0) u drugom kolu nove sezone UEFA A Lige nacija.

O atmosferi među Zmajevima, njihovim dometima, očekivanjima i budućnosti s podmlađenim timom u emisiji "Dobar dan, BiH" Hayat televizije govorio je proslavljeni bh. fudbaler i nekadašnji kapiten Zmajeva Vlatko Glavaš.

- Nakon lošeg izdanja i puno grešaka u Eindhovenu, rekao sam da ne mislim da možemo odigrati još jednu utakmicu tako slabo. Dakle, dvije tako loše utakmice nisu moguće, previše smo grešaka pravili.

Iako smo i sinoć imali grešaka, ipak smo bolje odigrali. Naprimjer, jedan Vasilj, koji nas je držao u utakmici i koji je izvanredno branio sinoć, a tu se vidi ruka Sergeja Barbareza.

Drago mi je što je rekao da on stoji iza golmana, iako je i Vasilj bio jedan od lošijih u Eindhovenu.

Dobili smo i jednu stabilnost u zadnjoj liniji s igranjem Bičakčića, i vidjelo se koliko je to važno, kao i činjenica da su sinoć i Džeko i Demirović zaista puno pretrčali i vraćali se duboko na našu polovinu.

Uz to smo dobili i jedno novo ime. Timski duh sa Sergejem se vratio, i duh i kult reprezentacije - govori Glavaš.

Ocjenjuje važnim što mi sad sami o sebi odlučujemo - o tom trećem mjestu u Ligi nacija, da ostanemo u grupi A.

- Naravno, ako pobijedimo Mađarsku u Zenici u oktobru. Time dobijamo još jednu utakmicu i ja vjerujem da će Sergej i njegov stručni štab uraditi sve da se što bolje spreme za naredni ciklus u toku ovog mjeseca.

Mislim da nam je to najbitnija utakmica, ta protiv Mađarske u Zenici. Naravno, utakmice protiv Njemačke i Nizozemske će nam dati još puno toga u smislu samopouzdanja, ali pobjeda protiv Mađarske donosi to treće mjesto kako bismo u još jednoj utakmici osigurali da ostanemo u A-razredu Lige nacija - dodaje Glavaš.

#fudbalskareprezentacija #Mađarska #VlatkoGlavaš #Vuzenica #Zmajevi #BIH