Članak

RUSIJA I ZALJEV

Lavrov poziva na praktične korake ka uspostavljanju palestinske države

(Patria) - Rusija i zaljevske zemlje pozivaju na poduzimanje praktičnih koraka ka uspostavljanju palestinske države u skladu s rezolucijama Ujedinjenih nacija, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov nakon sastanka Strateškog dijaloga Vijeća za saradnju Rusije i Zaljeva.

„Posebna pažnja bila je usmjerena na međunarodnu situaciju, prije svega, na Bliskom istoku i tragediju koja se odvija na palestinskim teritorijama: I u Gazi i na Zapadnoj obali“, rekao je Lavrov.

„Dijelimo stav da je potrebno odmah zaustaviti nasilje, riješiti humanitarne probleme i započeti praktičan rad na implementaciji rezolucije Ujedinjenih nacija o uspostavi palestinske države koja će koegzistirati s Izraelom u miru i sigurnosti“, dodao je, prenio je TASS.

Lavrov je stigao u Rijad 8. septembra kako bi učestvovao na sastanku Strateškog dijaloga Vijeća za saradnju Rusije i Zaljeva.

#BliskomIstoku #Izraelom #Palestinske #Rijad #Rusija #SergeyLavrov #StrateškogDijaloga #Ujedinjenih #Zaljevske #ZapadnojObali #Svijet