Članak

OPĆINA CENTAR

NiP održao sastanak s Gratzom: Protiv smo Mandića

U prostorijama Općinske organizacije Narod i pravda (NIP) Centar večeras je održan sastanak sa Dennisom Gratzom kandidatom za načelnika Općine Centar Sarajevo.

(Patria) - U prostorijama Općinske organizacije Narod i pravda (NIP) Centar večeras je održan sastanak s kandidatom za načelnika Općine Centar Sarajevo Dennisom Gratzom.

Gratz je četvrti kandidat za načelnika s kojim OO NIP Centar obavlja sastanke na kojima pretedenti za načelničku poziciju imaju priliku da predstave svoje programe i planove rukovođenja centralnom gradskom općinom.

Kao što je odranije poznato, NIP Centar nije dao podršku Srđanu Mandiću u namjerama da obnovi mandat, a istaknuto je da će prije objave zvanične podrške obaviti razgovore sa svim ostalim kandidatima.

Razlog zbog kojeg se OO NIP Centar odlučio na razgovor s kandidatom iz redova opozicije je taj što ova organizacija želi da bude sigurna da će svoju podršku dati najkvalitetnijem kandidatu, odnosno programu vođenja Općine Centar.

S obzirom da u OO NIP Centar nisu bili zadovoljni poslom koji je obavljao aktuelni načelnik i odnosom prema načelima na kojima je izrađen Sarajevski dogovor, koji prije svega podrazumijeva potpunu transparentnost, članovi NIP-a u Općinskom vijeću pokrenuli su njegov opoziv.

Na taj način su pokazali da interese građanki i građana stavljaju ispred bilo kojeg drugog interesa, pa i političkog. I sastanak sa kandidatom opozicije ide u prilog tome.

Održanom sastanku prisustvovao je i predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte Albin Zuhrić.

S obzirom da su obavljeni razgovori sa sva četiri kandidata, Općinska organizacija NIP-a će poštujući Statut na odgovarajućim organima stranke donijeti odluku koji od kandidata sa kojima su obavljeni razgovori će dobiti podršku, saopštio je NIP Centar.

#DennisGratz #LokalniIzbori #NIP #OpćinaCentar #SrđanMandić #Izbori2024