Članak

KARIĆ I POPULIZAM

Arf čisti prljavštinu, ali ne može očistiti četiri godine loše vlasti i pogrešnih politika

Nimalo drugačije od svog načina djelovanja - populistički.

Karić na Vracama - danas (lijevo) i 2021. (desno)

(Patria) - Aktuelna gradonačelnica Sarajeva i kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo Benjamina Karić započela je izbornu kampanju povodom Lokalnih izbora. Nimalo drugačije od svog načina djelovanja - populistički.

Karić se pohvalila nešto drugačijim pristupom te je naglasila kako je kampanju odlučila započeti čišćenjem Spomen-parka Vraca.

Gradonačelnica Sarajeva, kao i njeni drugovi iz Trojke, očito misli da smo svi "kratke pameti", pa da ponižavanje naših sugrađana dnevnim igrokazima i fotošopiranim predstavama iskrivljene realnosti može proći neopaženo.

I ne treba nas čuditi da neko manipuliše narodom, ali ono što jako iritira jeste nivo drskosti kojim se to radi. Jer, građani Sarajeva su četiri godine svjedočili lošem konceptu vlasti u općinama Novo Sarajevo i Centar, te u Gradskoj upravi.

Naime, 2021. godine je Benjamina Karić predložila i obećala nešto što nije ispunila. I te 2021. zajedno s Hasanom Tanovićem i Srđanom Mandićem "čistila" spomenik Vraca u projektu koji nije realizovan.


Karić s Mandićem i Tanovićem na Vracama 2021.

Tada je gradonačelnica Karić najavila da će nakon pribavljanja potrebnih saglasnosti, predložiti Gradskom vijeću da se ovaj spomen-park - muzej na otvorenom, neprocjenjive vrijednosti, pridruži JU Muzeji Grada.

"Kompleks na Vracama ima svoju simboliku, ljepotu i važnost te je krajnje vrijeme da oživimo jedan od najvećih simbola otpora i borbe građana protiv fašizma.

Zajedno s uvaženim načelnicima, Mandićem i Tanovićem, pokrenut ćemo rekonstrukciju i novim generacijama pokazati za šta su se borili njihovi preci", isticala je Karić, uz zahvalnost KJKP "Park", u kojem su odmah iskazali spremnost da učestvuju u projektu.

Danas nam gradonačelnica OPET obećava neko čišćenje, a zapravo je jedino što je čisto u ovom slučaju ZAMAZIVANJE OČIJU građanima u svrhu predizborne kampanje koja je trebala da bude drugačija od drugih.

(A.Č.Z.)

#AminaČorboZećo #BenjaminaKarić #IzbornaKampanja #LokalniIzbori #politika #Izbori2024