Članak

ZA TREĆIM SE TRAGA

Sarajevska policija zbog ubistva na Stupu uhapsila dvojicu Afganistanaca

Službenici MUP-a KS, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju jučerašnjeg ubistva migranta u ilidžanskoj ulici Džemala Bijedića, istragom su utvrdili da se radi o osobi inicijala Y.N. iz Afganistana.

(Patria) - Službenici MUP-a KS, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju jučerašnjeg ubistva migranta u ilidžanskoj ulici Džemala Bijedića, istragom su utvrdili da se radi o osobi inicijala Y.N. iz Afganistana.

"Pripadnici Uprave policije MUP-a KS su, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva KS, danas u kasnim popodnevnim satima na lokalitetu Dariva, područje općine Stari Grad, locirali i stavili pod kontrolu osumnjičene osobe.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo, uhapšeni su 20-godišnji T.M. i 19-godišnji A.M., oba državljani Afganistana, koji su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Za trećom osobom koja se dovodi u vezu s izvršenjem tog krivičnog djela policijski službenici intenzivno tragaju, a radi se o licu Amir Tuatahe, rođen 2002., također državljanin Afganistana", naveli su iz MUP-a KS.

MUP je objavio i fotografiju osobe za kojom tragaju.



"Mole se svi koji imaju bilo kakva saznanja o traženoj osobi da jave na brojeve telefona 122, 033/206-666, 033/207-777 ili najbližoj policijskoj stanici", poručili su iz MUP-a KS.

#Afganistan #MUPKS #Policija #Sarajevo #Stup #Ubistvo #CrnaHronika