Članak

UPUTIO PISMO

Velež ostao bez predsjednika: Senad Kevelj podnio ostavku

(Patria) - Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je, nakon sinoćnje utakmice u kojoj Rođeni nisu uspjeli upisati pobjedu, predsjednik FK Velež Senad Kevelj podnio ostavku na ovu funkciju.

“Poštovani Rođeni, dragi moji prijatelji i saradnici,

nakon skoro dvije godine nažalost je došlo vrijeme za rastanak. Za dvije godine, mogu slobodno reći, uradili smo dosta posla s tim što se uvijek može više i bolje, ali moram istaći da sam kao predsjednik FK Velež i kao čovjek ponosan na rezultate koje smo ostvarili. U našoj prvoj sezoni smo igrali finale Kupa Bosne i Hercegovine, a u sezoni iza nas, osvojivši treće mjesto u WWin ligi Bosne i Hercegovine, uspjeli smo izboriti još jedan nastup naših Rođenih na evropskoj fudbalskoj sceni.

U proteklom periodu moji saradnici iz Upravnog odbora i ja, ali i mnogobrojni prijatelji našeg Kluba koji su prepoznali naš rad i iskrenu želju, uložili su uistinu mnogo energije u projekat modernog Veleža, a pomenuti rezultati ali i infrastruktura, nova tribina i pomoćni teren svjedoci su naše posvećenosti. Ljudi koji su kontinuirano vezani za sport, pogotovo za fudbal, znaju koliko je ovo naporan i težak posao, ali i posao koji čovjeka ispunjava ponosom, pogotovo onda kada imaš priliku da radiš za dobrobit kluba kojeg iskreno i iz srca osjećaš cijelim svojim bićem.

Sretan sam što možemo reći da je Klub napredovao u mnogim segmentima. Pored zelenog terena, ostvareni su i pomaci u organizacionom segmentu funcionisanja Kluba, ali sport je takav da se na kraju mjere samo rezultati. Nažalost, rezultati na otvaranju ove sezone nisu u skladu s našim ambicijama i očekivanjima te zbog toga ja, kao prvi čovjek Kluba, ne ulazeći u to ko je najodgovorniji za trenutne rezultate, osjećao sam moralnu odgovornost i donio odluku da ponesem ostavku na funkciju predsjednika FK Velež.

Siguran sam da je trenutno stanje u našem Klubu rezultat samo trenutne rezultatske krize, procesa uspona i padova koji su normalni u sportu, ali i u životu, te da će se naš Velež ubrzo vratiti na pobjedničke staze. Svom nasljedniku želim mnogo sreće, a kao i uvijek do sada, u svojim kapacitetima ću Velezu biti za raspolaganju", navodi se u pismu Kevelja.

#fudbal #ostavka #rezultati #SenadKevelj #Velež #Sport