Članak

ZASTUPNIK U KS

Bandić podržao radnike u zdravstvu: Obećao im pomoći u domenu svojih mogućnosti

(Patria) - Zastupnik Stranke za BiH u Skupštini KS Muamer Bandić posjetio je u večernjim satima radnike u zdravstvu koji već danima protestuju u parku ispred zgrade kantonalnih vlasti.

Bandić je podržao radnike, jer je zdravstvo važan segment za sve građane, a ti radnici jedan od ključnih faktora u zdravstvu.

Radnici su prenijeli Bandiću da su podnijeli Inicijativu za tematsko sazivanje sjednice Skupštine KS, na kojoj bi se raspravljalo o lošem stanju u javnom zdravstvu KS, zastarjeloj opremi, napadima na radnike, koeficijentu i plaćama, odlasku kadra…

Zastupnik Bandić obećao je da će u domenu svojih mogućnosti pomoći zdravstvenim radnicima, jer u potpunosti razumije njihove razloge za proteste i zahtjev za tematskom sjednicom.

Pozvao je kantonalne vlasti da prestanu nijemo posmatrati probleme u zdravstvu jer su njihovi kadrovi uglavnom i kreatori tih problema. Bandić je istakao da se nada da će Skupština čim prije zasjedati i da će biti ispunjeni zahtjevi radnika.

Osim političke pomoći, radnicima koji u hladnim noćima stoje ispred kantonalne vlade ponudio je i drugu vrstu pomoći, na čemu su se zahvalili uz poruku da neće odustati dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

(Hayat)

#Inicijativa #JavnoZdravstvo #KantonalneVlasti #MuamerBandić #Protesti #Radnici #SkupštinaKS #TematskaSjednica #ZdravstveniRadnici #Zdravstvo #BiH