Članak

DRUGI BRAK

Norveška princeza Martha Louise udala se za američkog duhovnog gurua

(Patria) - Norveška princeza Martha Louise udala se za svog dugogodišnjeg partnera, američkog duhovnog gurua Dureka Verretta, u subotu na ceremoniji kojoj su prisustvovali norveški kralj i drugi članovi kraljevske porodice, javio je Reuters.

Vjenčanje je bilo kulminacija trodnevnih svečanosti u čast Marthe Louise (52), četvrte u redu za tron, i Verretta (49), samozvanog šamana iz Californije, nakon što je par prvi put objavio svoju vezu 2019. godine.

Paru su se u zapadnom gradu Geirangeru pridružili članovi kraljevske porodice iz Švedske i Norveške, kao i prijatelji, uticajni ljudi na društvenim mrežama i norveške poznate ličnosti.

Martha Louise, kćerka kralja Haralda i kraljice Sonje, povukla se sa službenih kraljevskih
dužnosti 2022. godine kako bi joj omogućila slobodnije bavljenje vlastitim poslovnim
poduhvatima i rekla da će se ona i Verrett uzdržati od korištenja njene titule princeze u
komercijalnom okruženju.

Par se suočio s kritikama Palate i članova parlamenta zbog povezivanja komercijalnih aktivnosti s kraljevskim statusom Marthe Louise. Na medijskom događaju koji je organizovala kompanija za proizvodnju pića u junu, par je predstavio poseban ružičasti džin za vjenčanje, sa etiketom sa imenima Martha Louise i Verrett na poleđini boce i ružičastim monogramom izmišljenim za tu priliku. Norveške zdravstvene vlasti presudile su ove sedmice da je marketing pića neprikladan.

Prvi brak Marthe Louise, sa norveškim piscem Arijem Behnom, sa kojim je imala troje dece, okončan je razvodom 2017. godine.

Subotnja ceremonija vjenčanja, u velikom šatoru na otvorenom, bila je otvorena samo za medije koji su sponzorisali događaj i nije se prenosila na televiziji, za razliku od princezinog prvog vjenčanja 2002. godine koje je održano u najvećoj katedrali u zemlji.

Martha Louise izazvala je kontroverzu 2007. godine kada je objavila da je vidovita i da je
pokrenula školu da pomaže ljudima tako što ih uči kako da razgovaraju s anđelima.

Verrett postaje dio proširene kraljevske porodice zemlje, kako je odredila Palata, ali ne i jezgre Kraljevske kuće Norveške, koja uključuje samo monarha i sljedeću dvojicu u redu za tron, kao i njihove supružnike. Stoga neće postati princ.

#magazin1 #princeza #Norveška #MarthaLouise #DurekVerrett