Članak

PODNIJELA INICIJATIVU

Zastupnica DF Sadina Hejub traži održavanje tematske sjednice Skupštine HNK zbog učestalih huliganskih napada!

(Patria) - Zastupnica Demokratske fronte (DF) u Skupštini HNK Sadina Hejub podnijela je inicijativu za održavanje tematske sjednice zbog narušavanja sigurnosne situacije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK).

"Posljednjih nekoliko mjeseci, a posebno u zadnjih nekoliko dana svjedoci smo učestalih huliganskih napada na građane u našem Kantonu", navodi Hejub.

Ističe da je sigurnosna situacija u Mostaru ozbiljno narušena jer su posljednji napadi bili na maloljetne osobe zbog čega građani žive u strahu dok čekaju da nadležne institucije reaguju na ovakve napade.

"Pošto je Skupština HNK osnivač MUP-a od istih ćemo tražiti da Skupštinu o poduzetim mjerama na sprječavanju narušavanja bezbjednosne situacije, kao i na koji način su do sada sankcionisani počinioci huliganskog ponašanja u našem Kantonu, a u krajnjem slučaju ako isti nisu u mogućnosti na ovo reagovati, tražit ćemo pomoć sa viših nivoa vlasti", navela je zastupnica Hejub u inicijativi.

#BezbjednosnaSituacija #BiH #DF #HNK #HuliganskiNapadi #Mostaru #MUP #NadležneInstitucije #PoduzetimMjerama #SadinaHejub #VišihNivoaVlasti