Članak

VIDEO

Houston ima 11 kilometara podzemnih tunela, stanovnicima pomažu da izbjegnu gužve i vremenske neprilike

Houston, grad i luka u južnom Texasu, udaljen 80 kilometara od obale Meksičkog zaljeva, četvrti je po veličini u SAD-u.

(Patria) - Houston, grad i luka u južnom Texasu, udaljen 80 kilometara od obale Meksičkog zaljeva, četvrti je po veličini u SAD-u.

Užurbani centar Houstona ima i skrivenu stranu - mrežu tunela dugačku oko 11 kilometara, prenosi Punkufer.

Prolazima pod zemljom stanovnici se koriste svaki dan kako bi brže stigli na posao ili se kretali po gradu bez straha od velikih vrućina ili vremenskih (ne)prilika.

Mreža klimatiziranih pješačkih staza povezuje desetine uredskih zgrada s raznim drugim lokacijama, poput restorana i trgovina.

Tuneli su pod zemljom nikli 1930-ih, a prošireni su 50-ih i 60-ih godina kako bi radnici Houstona brže došli na posao bez topljenja na vrućem teksaškom suncu.

U pauzama tuneli su im poslužili za posjetu ljekaru, odlazak u banku, poštu ili u trgovine, kao i kraći put do restorana za ručak.

Tuneli u Houstonu otvoreni su za sve, naročito ako želite istražiti centar grada za vrijeme visokih temperatura.

Lako možete doći do najrazličitijih restorana, specijaliziranih trgovina, suvenirnica ili pak krenuti u obilazak s vodičem jednom od turističkih tura.

Do tunela se možete spustiti iz brojnih zgrada koje imaju pokretne stepenice i liftove te su otvorene za javnost tokom uobičajenog radnog vremena ili možete ući s ulice na nekoliko lokacija.

#Houston #KlimatiziraneStaze #MeksičkiZaljev #Punkufer #SAD #Svijet #Texas #Tuneli #TurističkeTure #UredskiZgrade #VrućeSunce