Članak

KANTONALNI SUD TUZLA

Elviru Osmanoviću 15 godina zatvora za ubistvo iz zasjede u Lukavcu

Elvir Osmanović osuđen je na 15 godina zatvora zbog ubistva Hamdije Mujića, počinjenog prije dvije godine u Lukavcu.

(Patria) - Elvir Osmanović osuđen je na 15 godina zatvora zbog ubistva Hamdije Mujića, počinjenog prije dvije godine u Lukavcu.

Kantonalni sud u Tuzli u prvostepenom postupku protiv O.E. izrekao je i javno objavio presudu kojom je optuženi proglašen krivim zbog počinjenja krivičnog djela "ubistvo" te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od petnaest godina.

O.E. je proglašen krivim što se 5. maja 2022., oko 6.50 sati u Lukavcu, a nakon što je došao u BiH s namjerom da liši života M.H., kojeg je u prethodnom periodu optuživao da je u vezi s njegovom suprugom, sakrio iza stambene zgrade i sačekao oštećenog.

Potom ga je fizički napao, njemu poznatim tupo-tvrdim mehaničkim sredstvom i tvrdim mehaničkim sredstvom sličnim nožu, kao i udarcima stisnutih šaka zamahnute ruke.

U napadu je zadao više udaraca M.H., najviše u predjelu glave, nanijevši mu na taj način teške tjelesne povrede opasne po život, usljed čega je istog dana nastupila smrt oštećenog.

Optuženom je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja uz izdržavanje kazne zatvora.

Produžen mu je pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci, računajući od dana izricanja presude pa do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Ova presuda nije pravosnažna, jer stranke imaju pravo žalbe na istu, saopštio je danas Kantonalni sud u Tuzli.

#CRNAHRONIKA #KantonalniSudTuzla #Lukavac #Ubistvo #zasjeda