Članak

RAZGOVOR TELEFONOM

Milanović poručio Milatoviću: Rezolucija o Jasenovcu je štetan dnevnopolitički akt

Poručio mu je da je rezolucija o Jasenovcu, koju je dan ranije usvojila Skupština Crne Gore, štetan dnevnopolitički akt, saopštio je Milanovićev ured.

(Patria) - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je danas telefonom s predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Poručio mu je da je rezolucija o Jasenovcu, koju je jučer usvojila Skupština Crne Gore, štetan dnevnopolitički akt, saopštio je Milanovićev ured.

Milanović je Milatoviću rekao da spomenuta rezolucija nepotrebno opterećuje odnose dvije države te da je potrebno nastaviti graditi dobrosusjedske odnose kako bi se izbjegle neželjene posljedice donošenja rezolucije.

Hrvatska je do sada podržavala Crnu Goru u pristupnim pregovorima, uvjerena kako ta država istinski želi osigurati svoje mjesto u EU, istakao je Milanović.

Smatra i da evropska Crna Gora mora pronaći snage voditi državnu politiku u svom interesu.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković u izjavi novinarima na marginama Dubrovnik Foruma rekao je danas da je rezolucija koju je donijela Skupština Crne Gore "odraz namjera" koje nisu ni dobrosusjedske ni partnerske.

#CrnaGora #ČrnaGora #JakovMilatović #Jasenovac #region #Rezolucija #ZoranMilanović