Članak

ESKADRON

U filmskoj akciji MUP-a Rs uhapšen Rajko Pavić

(Patria) - Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su danas u nastavku operativne akcije "Eskadron" uhapsili R.P. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iznuda.

Riječ je o Rajku Paviću, a kako navode iz PU Banjaluka, navodeći inicijale, on se sumnjiči da je od 21. januara do 16. aprila ove godine u više navrata uputio ozbiljne prijetnje po život dva oštećena lica, od kojih je iznudilo novac i putničko vozilo.

Iz banjalučke policije navode da se sve mjere i radnje preduzimaju pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Rajko Pavić uhapšen je danas u akciji banjalučke policije.

Inače, na snimku koji su objavili mediji, može se vidjeti kako policija presreće automobil, opkoljava ga te hapsi jednu osobu.

Pavić je stari policijski znanac, a hapšen je i krajem maja zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa slučajem otmice.

On iza sebe kriminalni dosije i nedavno je hapšen zbog sumnje da je pomagao Nenadu Radinkoviću koji je pritvoren zbog sumnje da je oteo Halida N. od čijeg brata je uzeo 42.000 evra u kripto valuti kao otkupninu. Njemu je stavljeno na teret da je podigao novac koji je Radinković naplatio od žrtvinog brata.

Osuđivan je više puta, a između ostalog mu je 2011. godine u banjalučkom Okružnom sudu izrečena kazna od ukupno 20 godina zatvora zbog više krivičnih djela. Osuđen je na tri i po godine zatvora zbog bijega iz Kazneno-popravnog zatvora Banjaluka i ta kazna je objedinjena sa ranijom osudom od 18 godina i šest mjeseci zatvora zbog više teških krivičnih djela, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina zatvora.

#Banjaluka #Eskadron #HalidN #KaznaZatvora #KriptoValuta #NenadRadinković #OkružniSud #Oznuda #PolicijaBanjaluka #RajkoPavić #CrnaHronika