Članak

PLANIRANI I DRUGI SASTANCI

DUBROVNIK FORUM Konaković će održati trilateralni sastanak sa ministrima vanjskih poslova Turske i Hrvatske

(Patria) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković na poziv ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana, učestvovat će na Međunarodnoj konferenciji „Dubrovnik Forum 2024“, koja će se održati 28. i 29. juna 2024. godine u Dubrovniku.

Međunarodni skup u Dubrovniku ove se godine održava pod sloganom „Opasni tjesnaci i sigurni prolazi”.

Prvog dana Foruma ministar će nazočiti svečanoj večeri, koju za sudionike Dubrovnik Foruma priređuje predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Predviđeno je da ministar Konaković u subotu sudjeluje na otvaranju 17. izdanja Dubrovnik Foruma te panelu lidera, koji sudjeluju na ovoj konferenciji. Potom će se, u okviru Dubrovnik Foruma 2024, održati trilateralni sastanak ministara vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova
Republike Turske Hakana Fidana te ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana. Na sastanku će se razgovarati o političkoj situaciji u jugoistočnoj Europi te planovima i suradnji u trilateralnom formatu. Nakon sastanka ministri Konaković, Fidan i Grlić Radman održat će konferenciju za novinare.

Na marginama Foruma, ministar vanjskih poslova BiH će se, u odvojenim susretima, sastati sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Hakanom Fidanom, ministrom vanjskih poslova Republike Armenije Araratom Mirzoyanom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom, pomoćnicom glavnog tajnika UN, pomoćnicom administratora UNDP-a i direktoricom Regionalnog ureda za Europu i Zajednicu neovisnih država Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) Ivanom Živković te zastupnikom, predstavnikom pet nacionalnih manjina, u Saboru Republike Hrvatske Arminom Hodžićem.

#BiH #ElmedinKonaković #Dubrovnik #Turska #Hrvatska