Članak

KOORDINISANA AKCIJA S EUROPOLOM

AKCIJA ROLEKS: Uhapšeno deset osoba zbog trgovine drogom, pretresi na 24 lokacije u BiH

(Patria) - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike srpske sprovode operativnu akciju kodnog imena "Roleks", a na osnovu razmjene operativnih informacija sa EUROPOL-om, u cilju procesuiranja većeg broja lica koja su zajedničkim djelovanjem u periodu od kraja 2019. do početka 2021. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašteno prometovali opojnom drogom na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona Zapadnog Balkana.

"Na osnovu naredbi nadležnih sudova, u toku se pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i prevoznih sredstava na ukupno 24 lokacije na području Banjaluke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo. U toku dosadašnjih aktivnosti na širem podruju BiH slobode je lišeno deset lica nad kojima se sprovodi kriminalistička obrada", navodi se u saopštenju.

Kako se u saopštenju dodaje, akciju "Roleks", sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku policijskih službenika Јedinice Žandarmerije MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banjaluka, Trebinje i Foča, a akcija se sprovodi u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH i MUP-om Livanjskog kantona.

Sve mjere i radnje se preduzimaju pod nadzorom Tužilaštva BiH.

#MUPRs #Roleks #SIPA #trgovinadrogom #BiH